Fries Leerhuis Olterterperkring
De Olterterperkring, een leerhuis waarin actuele vragen op het gebied van godsdienst, literatuur, cultuur en samenleving in het licht van bijbels-theologische ontwikkelingen worden geplaatst, biedt komend seizoen weer een aantal interessante programma’s.
Dit seizoen wordt het thema ‘vrijheid’ vanuit verschillende invalshoeken benaderd. In de serie lezingen van cursus A gaat het om ‘hoeken en gaten van vrijheid’ en in cursus C om Joodse literatuur in het kader van ’75 jaar bevrijding’.
In cursus B zijn de lezingen gekoppeld aan filosofen die geconfronteerd worden met oeroude Bijbelverhalen. Hoe leest bv. Plato de Bergrede? En wat gebeurt er als Schopenhauer met uitspraken van Jezus, zoals ‘uw wil geschiede’ wordt geconfronteerd?
In de laatste bijeenkomst van cursus A en B gaan we in een ‘beeldende’ lezing op zoek naar de ware ‘Joodse’ Rembrandt. Is bijvoorbeeld ‘Het Joodse bruidje’ wel Joods?
In cursus D1 kijken we met een frisse blik naar Mozes als manager, waarbij we ons o.a. afvragen of wij zijn zoals Mozes: mensen die werken aan een toekomst voor een nieuwe generatie die we niet mee zullen maken. In cursus D2 gaat het om een ontdekkingstocht naar de ‘beeldtaal’ in de verhouding tussen kunstenaar en samenleving in het begin van de 20e eeuw in Rusland.
Het seizoen wordt tenslotte afgesloten met de theatervoorstelling ‘De kinderen van Ilse Weber’. Een voorstelling waarin op indringende wijze wordt verteld over het leven van de Joodse schrijfster Ilse Weber tijdens WO II in concentratiekamp Theresienstadt.
Alle bijeenkomsten vinden plaats in De Buorskip te Beetsterzwaag.

Kom snuffelen in nieuwe Dorcas Winkel Drachten 
Even lekker snuffelen tussen de boeken, kleding, meubels en andere prettig geprijsde artikelen? Dat kan vanaf 8 december in de nieuwe Dorcas-winkel aan De Hemmen 10. De ingang is aan de kant van de Noorderhogeweg. Vanaf daar wordt de looproute aangegeven i.v.m. de coronamaatregelen.

Dorcas
Wie een aankoop doet in een Dorcas-winkel, helpt de allerarmsten in de wereld. De winkel in Drachten is de 41ste vestiging. Meer informatie over de organisatie is te vinden op www.dorcas.nl.

Vrijwilligers 
Dorcas Winkel Drachten is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers, voor onder meer het sorteren en prijzen van goederen en kassawerkzaamheden. Wie interesse heeft, kan voor meer informatie terecht bij Mathilde Krijgsheld, tel.06-3000 8106, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Informatie
De winkel gaat open op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Goederen inbrengen kan tijdens openingstijden. De inbreng is aan de achterzijde van het pand, met het adres De Hemmen 10b.

Toch samen zingen met Kerst? (indien de maatregelen het toestaan)
In kleine groepjes, met muzikale ondersteuning, gaan we buiten, op diverse plekken in Drachten, kerstliederen zingen op de volgende momenten:
24 december 17.00 - 19.00
25 december 07.00 - 09.00
25 december 16.00 - 18.00
Wil je ook meezingen, sluit je bij ons aan.
Weet dat we alles volledig binnen de richtlijnen van de RIVM zullen doen.
Toch samen, met en voor elkaar
Geef je op met je naam, 06 - nummer, emailadres, en welk moment/meerdere momenten je mee wilt doen. Opgave uiterlijk voor 8 december via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In december volgt verdere informatie.
Namens OaseAnders,
graag tot ziens

Earnewâldster Rûnte/Rotonde verplaatst Jaarprogramma
Voor het komende winterseizoen lag er in Earnewâld een prachtig programma klaar met de titel ‘As diggelfjoer – Als lopend vuur’. Een thema dat traditie en vernieuwing met elkaar zoekt te verbinden.
Zes sprekers van naam hebben hun medewerking toegezegd: Ds. A. (Abeltje) Hoogenkamp, Drs. S. (Sipke) Draisma, Rabbijn M. (Marianne) L. van Praag, Drs. A. (Alex) van Ligten, Drs. J. (Jan) Offringa, en Prof. Dr. E.P.N.M. (Erik) Borgman.
Maar: we worden allemaal, vanwege de corona-crisis, geconfronteerd met allerlei beperkingen en protocollen die onze bewegingsvrijheid nadelig beïnvloeden en zelfs belemmeren. Daar heeft uiteraard ook Earnewâldster Rûnte/Rotonde rekening mee te houden.
Uiteindelijk hebben we moeten besluiten om ons programma in het geheel een jaar vooruit te schuiven. Dit in het vertrouwen dat thema en sprekers hun belang en zeggingskracht behouden.
Alle zes de sprekers zijn graag bereid om in het seizoen 2021-2022 hun bijdrage te komen leveren.
Intussen moeten de ontwikkelingen rond het coronavirus afgewacht worden.
In de komende maanden zal gekeken worden of wellicht mogelijk zal zijn om een extra kort programma aan te bieden in de eerste maanden van 2021. Ook zo’n extra programma kan alleen aangeboden worden als de omstandigheden dit toelaten.
Voor meer informatie, W: www.er-rotonde.nl

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com